5 Dakikada Beşiktaş-1


Bu yazının okunma süresi 5 dakikadır.


Herkese selam,

Defterlerimden itinayla seçtiğim, bir yatırımcının asla unutmaması gereken spot bilgiler paylaştığım bir seri başlatıyorum.

Sayfalarca okunan yazıların, saatlerce dinlenen videoların üzerine kendi yorumumu katarak özetlediğimi belirtmeliyim.


💎Teknik analize çok bakmıyorum. Sebeplerini yine daha sonra detaylı anlatmak üzere bakmıyorum diyerek bu maddeyi bitiriyorum.

💎Kapital büyüdükçe hedge ve çeşitliliğe daha çok dikkat edilmeli.

💎Şirketlerle ,yöneticilerle görüşmek, şirketin kokusunu almak yatırıma her zaman lever atlatır. Birçok yatırımcı buna dair imkana sahip olmadığı için çok okumak, çok izlemek zorundadır.

💎Bilançoda rakamlardan daha çok yazılanlar önemli.

💎Borsada başarılı olmak bilinçaltını yönetebilmekten geçer. 

Bu maddeyle alakalı yani yatırım ve yatırımcı psikolojisine son zamanlarda baya eğiliyorum daha fazla içerik paylaşacağım.

💎Her dönemin çarpan yılı hangi yatırım aracının kuvvetliyse, herkes onla kıyaslar. O sene altın 2 kat gitmiştir, insan doğası gereği altınla kıyaslar;kriptoda rekor karlar yazılmıştır, kriptoyla kıyaslamak normaldir.

Ancak unutmamalıyız ki;başarı parmak izi gibidir. Mutlaka ve mutlaka idollerimizle/çok iyi yatırımcılarla birebir aynı yollardan giderek başarılı olma ihtimalimiz çok düşüktür.

💎İnsanlar Twitter ekosisteminden faydalanmalı, ilgilendiği alan ne ise(kripto,borsa,altın vs.) işin mantığını kavramış kim varsa detaylı takip edilmeli. 

💎Etrafı gözlemledikten sonra sektörü seçersiniz sonrasında şirkete geçersiniz. P.Lynch birçoğumuzun yakından tanıdığı bir yatırımcı. Kitaplarında birçok kez sokakta gördüğü şirketleri araştırdıktan sonra hisselerini satın almıştır.

💎Fırsat kaçırmak çok normal. Finansal piyasalarda hep dönen hikayeler ‘’Şu coini/hisseyi şurdan alacaktık…’’ ile başlar ancak hiçbir zaman fırsat bitmez ve bunlara odaklanmak diğer fırsatları da kaçırmamıza sebep olur.

💎İyi kaleci gol yemeyen değildir, hatalı gol yemeyendir ki tüm kaleciler gol yer. 
                                                                                       Yaşar YILDIRIM

💎İyi şirket demek ucuz şirket demek değildir.

💎Finans sektöründe geçmişteki hiçbir başarı geleceğe teminat değildir. Ki bu da bizi sürekli dinç tutması gereken bir mekanizma yaratma zorunluluğu doğurur. 

Oku,oku,oku.

💎Bir hisse ucuzsa sebebi elbet olur.

💎Kayıp duygusu, kazanç duygusundan çok daha yoğun. Bunu bilerek hareket etmek, kaybettiğinde karalar bağlamamak;kazandığında havalara uçmamak çok önemli.

💎Öncelikle hırsı yönetmek gerekir.

💎Psikolojiyi enstrümanlarla desteklemek lazım. Hedge, kademeli alım satım, çeşitlendirme bu enstürmanlara örnek olabilir.

💎Kademeli alım satım psikolojiyi destekler.



Peki senin için bu tarz ‘’Hiç unutmamalıyım/bunlar yatırım felsefemin yapıtaşları’’ dediğin bir nokta var mı?

Varsa yorumlarda paylaşırsan çok memnun kalırım.

Kendine çok dikkat et,

Saygılarımla.

Mustafa Buğrahan YÜKSEL

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fenomen Oldum

Turkish Buffet

Sektör Takibi